Skip to main content

Tradisjon

Ingefær- og appelsinsild »

Ingefær-appelsin sild, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Sild er en av klassikerne på koldtbordet når det er høytid. I denne oppskriften med appelsin og ingefær vil du få en friskere smak på silden. 

  • Currently 3.5 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Enkelt 20 min

Sprøstekte torsketunger med løkkompott »

Sprøstekte torsketunger med løkkompott

Sprøstekte torsketunger er en tradisjonell norsk middagsrett, og i denne oppskriften setter ingefær en spiss. Hva med å servere torsketunger som forrett til festmiddagen?

  • Currently 4 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Enkelt 20-40 min

Tradisjonell laks med agurksalat og pepperrotkrem »

Tradisjonell laks til jul, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

En god oppskrift til jul trenger ikke ta flere timer å lage. Dette er en rett som vil imponere med sine enkle og friske smaker.

  • Currently 3.5 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 40-60 min

Rakfisk »

Rakfisk

Rakfisk er en tradisjonell rett som man gjerne lager til jul. Prøv denne enkle oppskriften. Tilbehøret varierer fra familie til familie og fra distrikt til distrikt.

  • Currently 3 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Enkelt 20 min

Prinsefisk »

Prinsefisk

Prinsefisk er torsk som er trukket ferdig i lettsaltet vann, og deretter lagt på varmt fat med hvit saus over. Navnet har sin opprinnelse fra når et svenskt prinsebesøk skulle oppvartes i Bergen for over 100 år siden.

  • Currently 3.5 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 40-60 min

Kveite med hollandaise »

Kveite med hollandaise

Saftig og god kveite med kål, knaskegulrøtter og asparges er noe av det beste som finnes. Server den til dine gjester med hollandaisesaus og persillepoteter.

  • Currently 3.5 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Vanskelig 40-60 min

Hel kveite i ovn med rotgrønnsaker »

Hel kveite i ovn med rotgrønnsaker

Kveite blir saftig og fin når den bakes hel i stekeovn, og er en enkel måte å tilberede mat til mange på. Med urter og sesongens rotgrønnsaker blir det et godt og sunt måltid.

  • Currently 3 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Vanskelig 40-60 min

Lutefisk »

Lutefisk, Fotograf: Gudrun Hoffmann og Ulla Westbø (H2W)

Lutefisk er nydelig i seg selv, men passer også godt til ulikt tilbehør. Ertestuing, bacon, potet, brunost, sennep og ikke minst sirup er med på å løfte måltidet til nye høyder.

  • Currently 3.5 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 40-60 min

Kveite med ingefærsmør »

Kveite med ingefærsmør

Kveite er en festfisk som smaker nydelig, selv med det enkleste tilbehør. Kveite skal ikke kokes men trekkes, da blir resultatet et saftig og godt kjøtt. 

  • Currently 3.5 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 20-40 min

Ovnsbakt kveite »

Ovnsbakt kveite

Når man skal ha mat til mange er helbakt kveite løsningen. Server kveiten med urtesmør av persille, grønnsaker og potet, og gjestene vil garantert la seg imponere.

  • Currently 3.5 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 40-60 min