Skip to main content

Skrei

Skrei med gravlaks og honningglaserte gulrøtter »

Skrei med gravlaks og honningglaserte gulrøtter, Fotograf: Synøve Dreyer

Lever og rogn er noe mange ofte forbinder med ordet skrei. Dette er en oppskrift som viser at skrei kan tilberedes på flere måter.

  • Currently 2 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 20-40 min

Kokt skrei med spekeskinke »

Kokt skreifilet med sprø spekeskinke, Fotograf: Synøve Dreyer

Komplisert tilbehør er ikke en selvfølge når du skal lage en god middag. Asparges, spekeskinke og litt sitronolje er alt du trenger for å få et godt skreimåltid.

  • Currently 0 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 20-40 min

Trøffelmarinert skrei med tomatsalat og urteolje »

Trøffelmarinert skreifilet med tomatsalat og urteolje, Fotograf: Synøve Dreyer

Trøffelmarinert skrei servert med tomatsalat og urteolje er mange spennende smaker i en rett. En moderne vri på den tradisjonelle fisken.

  • Currently 0 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 20-40 min

Ovnsbakt skrei med egg, bacon og sitronløkkrem »

Ovnsbakt skrei med egg, bacon og sitronløkkrem

Får du gjester? Imponer med en deilig rett av skrei med vaktelegg på topp og frisk sitronløkkrem i bunn. Får du ikke tak i vaktelegg, kan du bruke vanlige egg.

  • Currently 4.5 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Vanskelig 40-60 min

Stekt skrei med serranoskinke, tomatsaus og pasta »

Stekt skrei med serranoskinke, tomatsaus og pasta

Italienerne elsker vår skrei, og i denne oppskriften bruker vi deres pasta. En smakfull tomatsaus og stekt serranoskinke fullfører denne retten.

  • Currently 3.5 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 20-40 min

Kokt skrei med hvite bønner og skinke »

Kokt skrei med hvite bønner og skinke

Når skreien trekker i melk blir den ekstra hvit og delikat. Bønner og røykt svinekjøtt er godt tilbehør, og kokt purre setter en spiss på denne oppskriften.

  • Currently 0 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 20-40 min

Ingefærmarinerte skreitunger »

Ingefærmarinerte skreitunger

Gylne skreitunger marinert i ingefær er en nydelig forrett eller kveldsrett, og de passer like bra på en vanlig hverdag som til fest. Skreitunger fungerer også utmerket som tapasrett.

  • Currently 3.5 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels Over 60 min

Stekt skrei med tartarsaus »

Stekt skrei med tartarsaus

Som om ikke skreien er eksklusiv nok, i denne oppskriften gjør hjemmelaget mandelpotetmos måltidet til en fest. Tartarsausen ved siden av setter en spiss på smaken.

  • Currently 5 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 20-40 min

Torsketunger »

Torsketunger

Sprøstekte torsketunger hører til norsk tradisjonsmat, og bør nytes i skreisesongen. I denne oppskriften serverer du dem med en hjemmelaget og smakfull tartarsaus.

  • Currently 4 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 20-40 min

Rognkaker »

Rognkaker, Fotograf: Alf Børjesson

Fersk torskerogn er en typisk sesongvare, og kan brukes til disse smakfulle rognkakene. Servert med poteter og råkost har du et deilig og tradisjonsrikt hverdagsmåltid.

  • Currently 4 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 20-40 min