Skip to main content

Norge

Tørrfisk à la Vicentina »

Tørrfisk som i Vicentina, Fotograf: Synøve Dreyer

Dette er oppskriften på en annerledes og smakfull gryte med tørrfisk. Ved siden av serverer du hjemmelagde polentakaker. En god og enkel rett.

  • Currently 0 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 40-60 min

Bacalao al Pil Pil »

Bacalao al Pil Pil, Fotograf: Synøve Dreyer

Lag en annerledes bacalao med hvitløk, chili og kaldpresset olivenolje som ingredienser. Denne oppskriften er en kokkekunst i seg selv.

  • Currently 0 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 40-60 min

Tørrfiskkrem - Mantecato »

Tørrfiskkrem - mantecato, Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Mantecato er en typisk italiensk rett, og serveres som snacks til den italienske musserende vinen Prosecco. Perfekt til tapas eller forrett.

  • Currently 3 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 20-40 min

Gravet ørret med honning og akevitt »

Cured Fjord Trout with honey and aquavit, Fotograf: Tom Haga

Det er vanligst å grave laks, men hvorfor ikke prøve å grave ørret neste gang? Her er en oppskrift der ørret er gravet med honning, akevitt og urter.

  • Currently 5 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels Over 60 min

Nigiri sushi med laks »

Nigiri sushi med laks

Nigiri sushi er en liten oval risbolle dekket med en skive sjømat og et lite strøk wasabi. I denne oppskriften bruker du laks, japanernes nye favorittfisk på sushi.

  • Currently 4.5 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 40-60 min

Marinert laks med blåbærpuré »

Marinert laks med blåbærpuré

Laks med blåbær, kirsebær og en liten skvett portvin? Ja, så anvendelig er laksen. Denne retten smaker akkurat så godt og spennende som den ser ut. En lekker forrett!

  • Currently 4.5 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels Over 60 min

Sashimi med soyadressing »

Fiskesprell, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Det enkle er ofte det beste og det ser du i denne oppskriften. Her skjærer du rå laks i skiver og serverer den med en hjemmelaget soyadressing ved siden av.

  • Currently 3 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Enkelt 20 min

Laks Tataki »

Laks Tataki

Tataki er et japansk ord for fisk som blir stekt eller kokt raskt på sterk varme, slik at innsiden fremdeles er rå. Sammen med en syrlig og sterk saus blir dette en opplevelse. 

  • Currently 3.5 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 20-40 min

Crostini med røykt laks »

fisk-14620, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Mange vet kanskje ikke at ost passer utmerket til røykt laks. I denne oppskriften serverer du dem på crostini med crème fraîche og gressløk på toppen. Perfekt til tapas.

  • Currently 4 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Enkelt 20 min

Fiskegrateng »

Fiskegrateng

Fiskegrateng er en tradisjonsrik norsk rett de fleste kjenner igjen fra barndommen. Server klassikeren rykende varm med råkost, kokt potet og litt smeltet smør.

  • Currently 4 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 40-60 min