Skip to main content

Norge

Røykt laks med crème fraîche og gul paprika »

Norwegian smoked Salmon salad with yellow pepper and creme fraiche , Fotograf: Andrea Maia

Lag en enkel og god forrett med røykt laks neste gang du skal ha gjester til middag. Det er utrolig hvor godt det kan bli med så få ingredienser.

  • Currently 0 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Enkelt 20-40 min

Tradisjonell laks med agurksalat og pepperrotkrem »

Tradisjonell laks til jul, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

En god oppskrift til jul trenger ikke ta flere timer å lage. Dette er en rett som vil imponere med sine enkle og friske smaker.

  • Currently 4 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 40-60 min

Torsk til jul »

Juletorsk, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Torsk hører julen til, og med julekrydder i rødvinsausen kommer man virkelig i julestemning. Servert med rotfruktpuré, hasselbackpoteter og bacon får du et herlig måltid.

  • Currently 4 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 40-60 min

Klassisk sennepssaus til gravet laks »

Saus til julefisk, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Sennepssaus er tradisjonelt tilbehør til gravlaksen. Du kan gjerne kjøpe den, men med denne oppskriften er det enkelt å lage sausen selv. Da kan du også få den smaken du vil ha.

  • Currently 2.5 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Enkelt 20 min

Gravlaks med sennepssaus »

Gravlaks med sennepssaus	, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Gravlaks er en tradisjonell norsk rett som gjerne serveres med en god sennepssaus. Prøv å lage både gravlaksen og sennepssausen selv, da smaker den ekstra godt.

  • Currently 4 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels Over 60 min

Kveite med kaperssaus og hasselbackpoteter »

Kveite med kaperssaus og hasselbackpoteter, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Lag denne nydelige oppskriften neste gang du skal invitere gjester til middag. Et godt tips er å bruke steketermometer når du steker kveiten, da blir den saftig.

  • Currently 0 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 40-60 min

Ovnsbakt kveite med pinjekjerner »

Ovnsbakt kveite med pinjenøtter og lun brokkoli	, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Til julemiddagen er kveite en nydelig fisk å bruke. Kveiten bakes i stekeovnen mens du lager en puré av mandelpotet og avslutter med ristede pinjekjerner.

  • Currently 2.5 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels 40-60 min

Marinert laks i tre varianter »

Marinert laks i tre varianter, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Med denne oppskriften som utgangspunkt kan du lett imponere både familie og venner i julen. Her marinerer du laks i tre forskjellige spennende smaker. God jul! 

  • Currently 4.5 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Middels Over 60 min

Ovnsbakt torskefilet med potetmos og klippfisk »

Ovnsbakt torskefilet med potetmos og klippfisk, Fotograf: Kristin Støylen

Fra Eidsvollkokken Agnar Gjerstad kommer denne unike oppskriften med ovnsbakt torsk, grønnsakssalsa og potemos med klippfisk.

  • Currently 0 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Vanskelig 40-60 min

Bakt torsk med pasta »

Bakt torsk med pasta, Fotograf: Kristin Støylen

Bakt torsk med en fyldig tomatisert pastasaus er både enkelt og smakfult. Det kan Tomas Nilsen, bedre kjent som Lovundkokken garantere. 

  • Currently 0 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du kan bare stemme en gang.

Takk for din vurdering.

Enkelt 40-60 min