Skip to main content

Ørret med risoni

Ørret med risoni
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Tom Haga

Risoni er pasta som ser ut som ris. Den tar lett til seg deilige smaker fra andre ingredienser i gryteretter, som i denne oppskriften på ørret i risoni med sjalottløk og gulrot.

Ingredienser

-
+

100 g  ørretfilet, uten skinn og bein
0,5 stk  sjalottløk
0,5 stk  gulrot
100 g  risoni
1 ss  smør
2 ss  hvitvinseddik
2 dl  kyllingbuljong
0,5 dl  matfløte
   salt og pepper
   sitronsaft
   urter, friske

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå. 
  • Skjær ørret i terninger.
  • Finhakk sjalottløk og skjær gulrot i små terninger.
  • Surr sjalottløk, gulrot og risoni i smør til løken er myk.
  • Tilsett hvitvinseddik og kok inn til det bare er et par dråper igjen.
  • Tilsett kyllingbuljong litt om gangen, og kok inn mellom hver gang.  
  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  • Tilsett matfløte og kok til passe konsistens.
  • Tilsett ørretterningene like før servering og la bitene trekke i 1 minutt.

Server ørret i risoni med litt friske urter drysset over.