Skip to main content

Ørret med thaisalat og fullkornscouscous

Ørret med thaisalat og fullkornscouscous
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Ørret kombinert med en frisk, spicy og sunn thaisalat er oppskriften på en perfekt hverdagsmiddag. 

Ingredienser

-
+

600 g  ørretfilet, uten skinn og bein
1 ss  rapsolje
1 ss  soyasaus
   salt og pepper

Salat

1 dl  koriander, frisk
1 stk  eple
0,5 stk  rødkål
1 stk  gulrot
0,5 stk  squash, grønn
100 g  bønnespirer
1 ss  sesamfrø, sort
1 ss  olivenolje
1 ss  eplecidereddik
1 ts  chilisaus

Tilbehør

   couscous, fullkorn
   lime
   soyasaus

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær ørret i mindre stykker, og dryss med salt og pepper.
  • Stek stykkene gyllenbrune i rapsolje, ca. 3 minutter på hver side. Tilsett soyasaus mot slutten av steketiden.

Salat

  • Finhakk koriander, og skjær syltynne strimler av eple, rødkål, gulrot og squash. Bruk gjerne en mandolin eller spiralizer hvis du har.
  • Bland det sammen med bønnespirer og sesamfrø.
  • Rør olivenolje, eplecidereddik og chilisaus godt sammen, og vend det inn i salaten.

Server med fullkornscouscous, lime og soyasaus.

Tips: Du kan også bruke laks i denne retten. Vanlig hodekål kan erstatte rødkål. 

Bra mat for kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Dette er mat full av næring, som er lett og frisk. Oppskriften inneholder masse sjømat, grønnsaker, og grove karbohydrater, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.