Skip to main content

Ørretconfit med pepperrotkrem

Ørretconfit med pepperrotkrem, Fotograf: Tom Haga
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Vanskelig

Fotograf: Tom Haga

Confitering er når man koker fisk eller kjøtt i fett for å gjøre det smakfullt og mørt. I denne oppskriften lager du din egen krydderolje som gir en god smak. 

Ingredienser

-
+

250 g  ørretfilet, uten skinn og bein
1 ss  chili, rød
2 ss  persille, frisk
2 dl  olivenolje
1 stk  stjerneanis
1 ss  fennikelfrø
4 dl  soyaolje
2 ts  salt
0,5 ts  pepper

Pepperrotkrem

1 dl  rømme
2 ss  pepperrot
   salt og pepper
   sitronsaft

Spinat- og gressløkolje

20 g  spinat
10 g  gressløk
2 dl  soyaolje

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 70 °C.
  • Skjær ørretfileten i jevnstore biter, og finhakk chili og persille.
  • Varm opp litt av olivenoljen, tilsett chili, persille, stjerneanis og fennikelfrø, og rør rundt i noen sekunder.
  • Tilsett resten av olivenoljen og soyaolje, og varm sakte opp i 5 minutter, den skal ikke koke.
  • Ta oljen bort fra varmen og avkjøl den til en temperatur på 50-60 °C.
  • Strø salt i bunnen av en form, og legg ørretbitene i med skinnsiden ned. Strø litt salt og pepper på toppen.
  • Hell over krydderoljen slik at den dekker fisken, tilsett ekstra olje om nødvendig.
  • Sett formen i stekeovnen og bak til ørretbitene har en kjernetemperatur på 55 °C, ca. 5 minutter.
  • Hell av oljen og legg fisken på tørkepapir.

Pepperrotkrem

  • Pisk rømme til den får en kremete konsistens.
  • Tilsett revet pepperrot, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Spinat- og gressløkolje

  • Kjør alle ingrediensene i en blender eller med stavmikser.
  • Varm blandingen opp i en kasserolle og la den koke i 30 sekunder. 
  • Sil blandingen og avkjøl.

Server ørreten med pepperrotkrem og spinat- og gressløkolje.