Skip to main content

Aichas brosme i middelhavsgryte

Aichas brosme i middelhavsgryte
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Aicha Bouhlou

Brosme er en fisk som passer utmerket i gryter. Her kokes den i en grønnsaksgryte med smaker fra middelhavet. Oppskriften er laget av matblogger Aicha Bouhlou.

Ingredienser

-
+

600 g  brosmefilet, uten skinn og bein
1 ss  basilikum, frisk
0,5 ts  salt
1 stk  aubergine
1 stk  squash, grønn
1 stk  rødløk
3 fedd  hvitløk
1 stk  paprika, grønn
1 stk  paprika, gul
400 g  hermetiske tomater, grovhakkede
3 ts  tomatpuré
1 ts  sukker
1 ss  hvitvinseddik
2,5 dl  vann
   olivenolje
   basilikum, frisk
   persille, frisk
   salt og pepper

Hvitløksmajones

1 fedd  hvitløk
   majones
   sitronsaft
   brød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær brosme i serveringsstykker.
  • Finhakk basilikum og dryss det over fisken sammen med litt salt.
  • Skjær aubergine og squash i skiver, grovhakk rødløk, finhakk hvitløk, og skjær paprika i strimler.
  • Stek aubergine og squash i olivenolje i en stekepanne, og sett til side.
  • Fres rødløk, hvitløk og paprika, til løken er blank og myk.
  • Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, hvitvinseddik og sukker, og la det surre i 1 minutt.
  • Ha i vann og gi det et oppkok.
  • Tilsett aubergine og squash, basilikum og persille, og smak til med salt og pepper.
  • Bland fiskestykkene inn med grønnsakene og la det surre under lokk i ca. 10 minutter til fisken er mør og alle smakene har blandet seg med hverandre.
  • Dryss over basilikum og oliven rett før servering.

Hvitløksmajones

  • Knus hvitløk og bland det sammen med sitronsaft og majones.

Server middelshavsgryten med godt brød og hvitløksmajones.

Tips: Nanbrød eller focaccia passer utmerket til denne gryten.