Skip to main content

Asiatisk ørret med wokede grønnsaker

Asiatisk ørret med wokede grønnsaker
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Denne oppskriften med ørret og wokgrønnsaker har et hint av asiatiske smaker. Retten er et fargekart på tallerkenen, og er like god som den er sunn. 

Ingredienser

-
+

600 g  ørretfilet, uten skinn og bein
2 ss  solsikkeolje
1 ts  sukker
1,5 ts  salt
0,5 ts  pepper, grovmalt

Grønnsaker

1 fedd  hvitløk
2 stk  gulrot
5 stk  vårløk
1 stk  løk
150 g  sukkererter
2 ss  solsikkeolje
2 ss  sesamfrø
6 ss  soyasaus
1 stk  lime
   aluminiumsform

Tilbehør

   byggris
   lime
   koriander, frisk

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 130 °C.
  • Skjær ørret i porsjonsstykker og legg dem i en aluminiumsform. 
  • Pensle stykkene med solsikkeolje, og dryss over sukker, salt og pepper.
  • Bak i stekeovnen i 20 minutter.
  • Finhakk hvitløk, og skjær gulrot, vårløk, løk og sukkererter i tynne strimler.
  • Stek grønnsakene på høy varme i solsikkeolje i et par minutter, og dryss over sesamfrø.
  • Hell soyasaus og saften av lime over grønnsakene, og varm opp før servering.

Server ørret med wokgrønnsaker, byggris, grovhakket koriander og lime. 

Tips: Man kan få kjøpt ørretfilet ferdig oppstykket i aluminiumsform i dagligvarebutikker.