Skip to main content

Asiatisk fiskegryte med torsk og nudler

Asiatisk fiskegryte med torsk og nudler, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Denne fiskegryten består av smaker fra Thailand. Vi har brukt torsk i gryten, men du kan fint variere oppskriften med andre typer hvitfisk som sei eller hyse. 

Ingredienser

-
+

500 g  torskefilet, uten skinn og bein
1 stk  sjalottløk
2 fedd  hvitløk
1 stk  chili, rød
1 stilk  sitrongress
1 ts  ingefær, frisk
1 stk  lime
2 ss  olivenolje
5 dl  fiskebuljong
250 g  eggnudler
   salt
   kajennepepper

Tilbehør

   persille, frisk

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær torsk i biter.
  • Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og sitrongress, og riv ingefær.
  • Press saften og riv skallet av lime. 
  • Varm olivenolje i en gryte.
  • Fres sjalottløk, hvitløk, chili, sitrongress og ingefær i 3-4 minutter på middels varme.
  • Tilsett saften og skallet av lime, og fiskebuljong.
  • Kok opp, og smak til med salt og kajennepepper.
  • Ha torsk og eggnudler i gryten, og la trekke til både fisk og eggnudler er gjennomkokt, ca. 4 minutter.

Server fiskegryten toppet med finhakket persille.