Skip to main content

Asiatisk marinade

Asiatisk marinade, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Fisk som uer, steinbit og breiflabb er fisketyper som egner seg godt i spenstige marinader, slik som denne asiatiske marinaden. La fisken marinere i 1 time før bruk. 

Ingredienser

-
+

0,5 stk  chili, rød
1 fedd  hvitløk
1 ss  koriander, frisk
0,5 stk  lime
1,5 dl  olivenolje
2 ss  fish sauce
1 ss  soyasaus

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Finhakk chili, hvitløk og koriander, og riv skallet av lime.
  • Bland det sammen med olivenolje, fish sauce og soyasaus.
  • Ha fisken i marinaden og la den ligge i minst 1 time i kjøleskap.
  • Ta fisken ut av kjøleskapet 15-30 minutter før bruk.

Tips: Du kan både grille og steke den marinerte fisken. Velger du å steke den så bruk gjerne en grillpanne.