Skip to main content

Asiatisk skrei med mangosalat

Asiatisk skrei med mangosalat, Fotograf: Sentralen
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Sentralen

I denne oppskriften med skrei bærer tilbehøret et asiatisk preg over seg. Med mangosalat og nudler vil du ha en smaksopplevelse uten like.

Ingredienser

-
+

800 g  skreifilet med skinn
250 g  eggnudler
1 ts  chiliflak, tørket
1 ts  salt
1 ss  rapsolje

Mangosalat

0,5 stk  agurk
1 stk  mango
1 dl  koriander, frisk
2 stk  lime
2 ts  sukker, brunt
1 ss  fish sauce
1 ss  soyasaus

Tilbehør

4 stk  lime

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skrap skreiskinnet godt og skjær fisken i porsjonsstykker.
  • Kok eggnudler etter anvisning på pakken.
  • Gni skreistykkene med chiliflak og salt.
  • Varm rapsolje i en stekepanne og stek skreien med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca. 4 minutter.
  • Snu skreien og trekk stekepannen av varmen, og la skreien trekke til den akkurat er gjennomstekt, ca. 4 minutter.

Mangosalat

  • Skjær agurk og mango i tynne skiver, og bland med koriander.
  • Press saften av lime, og bland med brunsukker, fish sauce og soyasaus.
  • Rør til sukkeret er oppløst og hell over agurk, mango og koriander.

Server skreien med eggnudler, mangosalat og limebåter.