Skip to main content

Asiatisk torskeform

Asiatisk torskeform
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

-
+

600 g  torskefilet, uten skinn og bein
0,5 ts  salt
0,5 stk  purre
1 stk  paprika, rød
2 ss  olivenolje
1 dl  matfløte
0,5 terning  fiskebuljong
2 dl  kokosmelk
2 ts  curry paste, rød

Salat

0,5 stk  isbergsalat
6 stk  reddik
1 stk  eple

Tilbehør

   ris

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær torsken i serveringsstykker og dryss over salt.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Skjær purre og paprika i biter, og surr det i olivenolje til purren er myk.
  • Ha i matfløte og smuldre fiskebuljongterning over, rør forsiktig og kok opp.
  • Tilsett kokosmelk og rød curry paste, og gi det et oppkok.
  • Legg torskestykkene i en ildfast form, og hell grønnsakene og sausen over.
  • Bak i stekeovnen til fisken er ferdig, 8-10 minutter.

Salat

  • Skjær isbergsalat i strimler, reddik i tynne skiver og eple i små biter.
  • Bland salatingrediensene sammen.

Server den ovnsbakte torsken med ris og salat.