Skip to main content

Asiatisk wok med reker

Asiatisk wok med reker
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Wok med reker er minst like godt som det er sunt. Oppskriften inneholder mange gode råvarer som gir smak og sausen setter en siste spiss på retten!

Ingredienser

-
+

1 kg  reker, med skall
4 pors  risnudler
2 stk  gulrot
0,25 stk  rødkål
2 stk  rødkål
2 stk  vårløk
0,5 stk  agurk
1 ss  ingefær, frisk
   olivenolje

Saus

0,5 stk  lime
4 ss  soyasaus
2 ss  sweet chilisaus
1 ss  sesamolje
3 ss  vann
   salt og pepper

Tilbehør

   sesamfrø

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Rens reker.
  • Kok risnudler etter anvisning på pakken. Klipp i mindre strimler etter et raskt oppkok.
  • Skjær gulrot i tynne staver, rødkål i tynne strimler, vårløk i tynne ringer og agurk i terninger.
  • Riv ingefær fint på et rivjern.
  • Wok gulrot, rødkål og vårløk raskt i en wokpanne eller en stekepanne med olivenolje i.
  • Tilsett nudler og bland godt.
  • Ta woken av varmen og ha i reker og agurk.

Saus

  • Press saften av lime, og bland det sammen med soyasaus, sweet chilisaus, sesamolje og vann.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Hell sausen over woken før servering.

Server wok med sesamfrø drysset over.

Tips: Rist gjerne sesamfrø i en tørr stekepanne for ekstra smak.