Skip to main content

Bacalao

Bacalao, Fotograf: Esten Borgos
  • 
6

    6 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Esten Borgos

Dette er oppskriften på tomatbasert bacalaogryte på norsk vis. Bacalao passer godt hvis du skal ha mange gjester på besøk, siden den er så enkel å lage i store mengder.

Ingredienser

-
+

1 kg  klippfisk, utvannet og renset
0,7 kg  potet
2 stk  løk
1 stk  paprika, rød
0,5 stk  chili, rød
1 dl  olivenolje
800 g  hermetiske tomater, grovhakkede
2 ss  tomatpuré
0,5 dl  vann

Tilbehør

   brød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær klippfisk i biter på 3-4 cm. 
  • Skjær potet, løk og paprika i skiver, og finhakk chili.
  • Varm opp olje i en kasserolle.
  • Legg klippfisk, potet, løk, paprika, chili og hermetiske tomater lagvis i kasserollen.
  • Rør ut tomatpureen i vann og hell den i kasserollen.
  • Kok opp, og la stå og småkoke på svak varme ca. 1 time, gjerne lenger. Rist den lett på kasserollen av og til, men ikke rør i bacalaoen.

Server bacalaoen med brød ved siden av.