Skip to main content

Bakt potet fylt med reker

Bakt potet fylt med reker, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • Over 60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Bakt potet er en klassiker som kan varieres i det uendelige. Her har vi spicet opp bakepoteten med reker og et fyll av crème fraîche, løk og persille. 

Ingredienser

-
+

300 g  reker, uten skall
4 stk  bakepotet
1 dl  helmelk
1 ss  olivenolje
4 ss  parmesan, revet
   salt og pepper

Fyll

1 stk  rødløk
1 stk  sjalottløk
1 stilk  selleri
1 ts  olivenolje
2 dl  crème fraîche, lett
1 ss  persille, frisk
   salt og pepper

Tilbehør

   cherrytomat

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Bak potet mør i stekeovnen, det tar ca. 1 time.
  • Del potet i to, skrap ut innholdet forsiktig, og mos det med helmelk og olivenolje.
  • Rør inn revet parmesan, og smak til med salt og pepper.

Fyll

  • Finhakk rødløk, sjalottløk og selleri.
  • Ha olivenolje i en stekepanne og fres rødløk, sjalottløk og selleri blankt. 
  • Rør inn crème fraîche og persille, og trekk stekepannen av varmen.
  • Vend inn rekene, og smak til med salt og pepper. 
  • Ha potetmos og fyll i de halve potetskallene.

Server bakt potet med cherrytomater ved siden av. 

Tips: Spar gjerne litt av rekene til pynt.