Skip to main content

Blåskjell - grunnoppskrift

Blåskjell - grunnoppskrift
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Blåskjell er en spennende råvare som kan tilberedes med utallige forskjellige smaker. Her finner du grunnoppskriften som er et bra utgangspunkt for videre eksperimentering.

Ingredienser

-
+

2 kg  blåskjell
0,5 stk  løk
5 cm  purre
0,5 stk  selleri
1 ss  smør

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skrubb blåskjellene, ta bort byssustrådene (skjegget), og fjern knuste blåskjell.
  • Finhakk løk, purre og selleri, og surr i smør til løken er myk, men ikke brun.
  • Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.
  • Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.
  • Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.
  • Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Server straks.