Skip to main content

Blåskjell i kokosmelk og karri

Blåskjell i kokosmelk og karri, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Når du legger blåskjell på grillen kan du variere smaken i ulike retninger. I denne oppskriften er retningen øst, med asiatiske smaker av kokosmelk og karri.

Ingredienser

-
+

2 kg  blåskjell
4 ark  aluminiumsfolie
2,5 dl  kokosmelk
2 ts  curry paste, rød
2 ss  persille, frisk

Tilbehør

   brød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skrubb blåskjellene og bruk de som er lukket eller lukker seg når du gir dem et lite kakk.
  • Fordel skjellene på foliearkene, dersom du ikke har tykk grillfolie kan du bruke to ark aluminiumsfolie per pakke.
  • Rør sammen kokosmelk, curry paste og finhakket persille. 
  • Fordel sausen over blåskjellene og pakk foliene godt sammen.
  • Sett pakkene på grillen med skjøten opp og grill til skjellene åpner seg, 10-12 minutter.

Spis skjellene rett fra pakken og server med brød ved siden av.

Tips: Du kan også pakke alle skjellene i en stor foliepakke. Beregn da omtrent dobbelt så lang tid.