Skip to main content

Blåskjell med asiatisk smak

Blåskjell med asiatisk smak
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Dersom du ønsker en asiatisk smak når du skal tilberede blåskjell kan du prøve denne oppskriften med chili, ingefær og sitrongress. Dette er en oppskrift som vekker smaksløkene!

Ingredienser

-
+

2 kg  blåskjell
2 fedd  hvitløk
0,5 stk  chili, rød
50 g  ingefær, frisk
3 cm  sitrongress
2 stk  sjalottløk
1 ss  smør, usaltet
2 dl  kokosmelk
1,5 dl  matfløte
   lime
   koriander, frisk

Tilbehør

   brød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
  • Finhakk hvitløk, chili, ingefær, sitrongress og sjalottløk, og surr det i en kasserolle med smør.
  • Ha i blåskjellene og hell over kokosmelk og kremfløte.
  • Kok det i 2 minutter eller til skjellene åpner seg. Ta skjellene ut med en sleiv og ha dem over i en skål.
  • Kok ned kraften til den tykner noe, og sil den. Har du en stavmikser kan du mikse kraften litt luftig. 
  • Smak til med lime og ha over litt koriander.

Server blåskjellene med kraften over og brød ved siden.