Skip to main content

Blåskjell med grønnsakssalsa

Blåskjell med grønnsakssalsa
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Blåskjell med grønnsakssalsa gjør seg godt til både tapas og forrett. Visste du forresten at blåskjell inneholder masse jern og jod, næringsstoffer som begge er viktige for hjernen!

Ingredienser

-
+

1 kg  blåskjell
2 ss  løk
2 ss  selleri
2 ss  purre
2 ss  smør

Grønnsakssalsa

1 fedd  hvitløk
2 stk  tomat
0,5 stk  paprika, grønn
0,5 stk  løk
4 ss  olivenolje
1 stk  lime
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
  • Finhakk løk, stangselleri og purre, og ha i en kasserolle med smør og blåskjell.
  • Kok til blåskjellene åpner seg, ca. 3 minutter.
  • Løsne skjellmaten fra skjellet og legg den tilbake i det halve skjellet.
  • Legg disse på et flatt fat.

Grønnsakssalsa

  • Finhakk hvitløk, tomat, paprika og løk, og bland sammen med olivenolje.
  • Smak til med saften av lime, salt og pepper.

Fordel litt av grønnsakssalsaen over hvert av blåskjellene på fatet, og server.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.