Skip to main content

Breiflabb med basilikum og safranrisotto

Breiflabb med basilikum og safranrisotto
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Vanskelig

Fotograf: Morten Brun

Basilikumstekt breiflabb med safranrisotto er en smaksfull rett som passer til en hyggelig anledning. Dette er en eksklusiv oppskrift som er verd strevet.

Ingredienser

-
+

600 g  breiflabbfilet
1 ss  olivenolje
2 ss  smør
2 ss  basilikum, frisk
   salt og pepper

Risotto

100 g  reker, rå
0,25 ts  safran
1 dl  hvitvin
1 stk  tomat
50 g  sjampinjong
2 stk  vårløk
1 ss  sjalottløk
1 ss  olivenolje
100 g  risottoris, (arborioris)
3 dl  blåskjellkraft
50 g  erter, frisk
20 g  smør
0,25 stk  sitron
2 ss  parmesanost
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Hold breiflabbfileten hel, dryss med salt og pepper, og stek i olivenolje, smør og hakket basilikum.
  • Sett ned varmen, legg på lokk og stek videre til fileten så vidt er gjennomstekt.
  • Skjær fileten i serveringsstykker før servering.

Risotto

  • Ha safran i hvitvinen og la det få trekke litt.
  • Skjær tomat og sjampinjong i biter, og skjær vårløk i ringer.
  • Finhakk sjalottløk og surr myk i olivenolje.
  • Tilsett risottorisen og surr sammen i noen minutter.
  • Hell på hvitvinen, kok opp og kok inn all væske.
  • Ha i det meste av blåskjellkraften og kok til risen er mør, ca. 15 minutter. Spe med blåskjellkraft etter behov. Når risen er mør skal risottoen ha en litt løs grøtkonsistens. 
  • Stek de rå rekene forsiktig i litt olje og bland dem inn i risottoen sammen med tomat, sjampinjong og vårløk.
  • Rør inn erter og smør, og drypp litt olivenolje og saften av sitron over rett før servering.

Server breiflabb med risotto ved siden av, og med parmesan drysset over.

Tips: Om du ikke har rå reker kan du bruke kokte reker. De skal ikke stekes, men blandes rett i risottoen sammen med grønnsakene.