Skip to main content

Breiflabb med fennikelsalat

Breiflabb med fennikelsalat
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Vanskelig

Fotograf: Alf Børjesson

I denne fantastiske oppskriften serveres breiflabb med fennikelsalat, potetmos, Pernodsaus og rødbeter. Dette er en rett som vil imponere!

Ingredienser

-
+

700 g  breiflabbfilet
   salt og pepper
   olivenolje

Fennikelsalat

2 stk  fennikel, frisk
0,5 stk  sitron
1 ss  olivenolje
2 ss  persille, frisk
2 ss  gressløk, frisk

Potetmos

500 g  potet
2 dl  melk
2 dl  matfløte
2 ss  smør
1 ss  gressløk
   salt og pepper

Saus

0,5 stk  løk
3 ss  olivenolje, kaldpresset
3 ss  Pernod
1 dl  hvitvin
2 dl  fiskekraft
2 dl  kremfløte
   salt og pepper

Tilbehør

2 stk  rødbete
   smør
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær breiflabben i porsjonsstykker, dryss over salt og pepper og brun lett i olivenolje.
  • Etterstek den i stekeovnen til den er så vidt gjennomstekt, ca. 5 minutter.

Fennikelsalat

  • Skjær fennikel i tynne strimler og legg dem i isvann så de blir sprø. 
  • Ta dem opp av isvannet like før servering, og la vannet renne godt av eller tørk dem i en salatslynge.
  • Rør sammen saften av sitron, olivenolje og finhakkede urter, og vend fennikelen inn i dressingen.

Potetmos

  • Skrell potet, kok møre i usaltet vann og hell vannet av. 
  • Kok opp melk, matfløte og smør, tilsett poteter og mos godt sammen til en jevn mos.
  • Smak til med salt og pepper, og rør inn hakket gressløk.

Saus

  • Finhakk løk og surr i olivenolje til den er myk. 
  • Hell på Pernod og hvitvin, og kok inn til det halve. 
  • Tilsett fiskekraft og kremfløte, og kok sausen til den har fyldig konsistens.
  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Skrell og skjær rødbete i terninger og vend dem i varmt smør.
  • Smak til med salt og pepper.

Server breiflabben med fennikelsalat, potetmos, Pernodsaus og rødbeter.