Skip to main content

Brosme i minestronesuppe

Brosme i minestronesuppe
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Minestronesuppe kan varieres med de grønnsakene og urtene man har tilgjengelige, samt pasta. I denne oppskriften har vi brukt brosme og pesto i tillegg.

Ingredienser

-
+

800 g  brosmefilet, uten skinn og bein

Suppe

1 stk  løk
2 fedd  hvitløk
1 dl  persille, frisk
2 ss  gressløk
2 ss  olivenolje
8 dl  kyllingbuljong
3 stk  potet
50 g  makaroni
2 stk  gulrot
4 stilker  selleri
50 g  bønner, hvite
   salt og pepper

Pesto

1 ss  pinjekjerner
1 bunt  basilikum, frisk
1 fedd  hvitløk
1 dl  parmesan, revet
1 dl  olivenolje
0,5 stk  sitron
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær brosme i serveringsstykker.
  • Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en kasserolle.
  • Ha i brosmestykkene, skru av varmen og la det trekke til fisken så vidt begynner å flake seg ca. 6 minutter. Vannet skal ikke koke opp, men holde seg like under kokepunktet.

Suppe

  • Grovhakk løk, og finhakk hvitløk, persille og gressløk.
  • Skjær grønnsakene i like store terninger, ca. 0,5 cm store.
  • Varm olivenolje i en kasserolle, og fres løk og hvitløk blank.
  • Tilsett kyllingbuljong og kok opp.
  • Ha i potetterninger og makaroni, og la det koke i 8 minutter.
  • Tilsett resten av grønnsakene og bønner, og la det koke i 4 minutter.
  • Smak til med salt og pepper, og ha i persille og gressløk rett før servering.

Pesto

  • Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne og avkjøl.
  • Kjør pinjekjerner, basilikum, hvitløk, parmesan, olivenolje og sitronsaft glatt i en blender eller med en stavmikser.
  • Smak til med salt og pepper, og spe på med mer olivenolje dersom du ønsker en bløtere konsistens.

Hell minestronesuppe i dype tallerkener og ha fisken på toppen. Ha en skje pesto over hvert fiskestykke.

Bra mat for kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Dette er mat full av næring, som er lett og frisk. Oppskriften inneholder masse sjømat, grønnsaker, og grove karbohydrater, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.