Skip to main content

Brosme på middelhavsvis

Brosme på middelhavsvis, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Ovnsbakt brosme penslet med rød pesto og surret med serranoskinke. Dette er lag på lag med nytelse og et spennende møte mellom delikate råvarer. 

Ingredienser

-
+

1 kg  brosme, ryggfilet
100 g  pesto, rød
4 skiver  serranoskinke

Potetpuré

400 g  potet, melet type
2 fedd  hvitløk
1 stk  eggeplomme
1 dl  olivenolje
2 dl  melk
   salt og pepper

Grønnsaksstuing

1 stk  rødløk
1 stk  paprika, rød
1 stk  paprika, grønn
2 stk  gulrot
2 ss  olje
0,5 dl  balsamicoeddik
1 ss  smør
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær brosmefilet i serveringsstykker og smør et tynt lag pesto på stykkene.
  • Surr serranoskinke rundt hvert fiskestykke og legg dem i en smurt ildfast form.
  • Stekes i ca. 12-15 minutter.

Potetpuré

  • Skrell potet og kok sammen med hvitløk til alt er mørt. 
  • Hell av vann, mos potet og hvitløk, tilsett eggeplomme og rør godt. 
  • Spe med olivenolje og tilsett melken litt om gangen, til en jevn puré.
  • Smak til med salt og pepper.

Grønnsaksstuing

  • Skjær grønnsakene i små terninger og stek dem lett i olje i en stekepanne. 
  • Tilsett balsamicoeddik, rør inn smøret og smak til med salt og pepper.

Server brosmen på en seng av grønnsaker med potetpuré ved siden av.