Skip to main content

Couscoussalat med reker og fetaost

Couscoussalat med reker og fetaost, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Denne oppskriften med reker og fetaost er en ny og spennende måte å tilberede reker på. Imponer venner og kjente med couscoussalat til forrett eller til koldtbord.

Ingredienser

-
+

300 g  reker, uten skall
3 dl  vann
1 ts  smør
3 dl  couscous
3 stk  tomat
1 stk  paprika, gul
2 dl  fetaost
1 dl  koriander, frisk

Dressing

1 stk  sitron
1 fedd  hvitløk
1 dl  olivenolje
0,5 dl  eplecidereddik
1 ts  paprikapulver
2 ts  spisskummen, malt
0,25 ts  kajennepepper
   salt

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Ha vann og smør i en kasserolle, og kok opp. 
  • Rør inn couscous, legg på lokk og ta vekk fra varmen.
  • La stå i ca. 5 minutter. 
  • Rør couscous luftig med en gaffel og avkjøl.
  • Del tomat i to og fjern kjernene. 
  • Skjær tomatkjøttet og paprika i terninger.
  • Bland sammen reker, couscous, grønnsaker og fetaost.

Dressing

  • Riv skallet av sitron og finhakk hvitløk.
  • Pisk sammen olivenolje, eplecidereddik, sitronskall, hvitløk og krydder.
  • Smak til med salt og vend dressingen inn i salaten.

Server med hakket koriander drysset over.