Skip to main content

Crispy reker i hjertesalat med salsa

Crispy reker i hjertesalat med salsa
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Spice opp den tradisjonelle tacoen med denne oppskriften på crispy reker i hjertesalat. Ha tilbehøret i skåler og server som vanlig taco. 

Ingredienser

-
+

1 kg  reker, med skall
1 dl  ris
1 dl  hvetemel
2 stk  egg
0,25 ts  salt
1 ss  sesamfrø
2 dl  griljermel
   solsikkeolje

Salsa

2 stk  tomat
1 stk  rødløk
1 stk  chili, rød
1 ss  olivenolje
   salt

Tilbehør

0,5 stk  agurk
2 stk  hjertesalat
1 boks  mais
1 dl  sweet chilisaus
1 dl  lettrømme

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Rens reker.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Ha hvetemel i en skål.
  • Pisk egg, bland det med salt og ha det i en annen skål.
  • Bland sesamfrø og griljermel, og ha det på en tallerken.
  • Legg rekene i skålen med hvetemel, dypp dem raskt i eggeblandingen, og legg dem til slutt i blandingen med sesamfrø og griljermel.
  • Ha de panerte rekene på et fat og la dem tørke litt før steking.
  • Stek rekene raskt i solsikkeolje ved høy temperatur, til dem er sprø og har fått litt farge.
  • Lett dem over på et kjøkkenpapir slik at overflødig fett får renne av.

Salsa

  • Finhakk tomat, rødløk og chili, og bland det sammen.
  • Drypp over olivenolje og salt.

Tilbehør

  • Skjær agurk i små terninger.

Server hjertesalatblader fylt med ris, agurk, mais, salsa og reker. Topp med sweet chilisaus og lettrømme.