Skip to main content

Eddiklake til sild

Eddiklake til sild
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen

Denne eddiklaken kan du bruke som grunnoppskrift dersom du ønsker å lage noen av oppskriftene som er basert på ferdigkjøpt sild på glass fra grunnen av. Denne gjelder de oppskriftene som er basert på sursild, peppersild eller kryddersild på glass.

Ingredienser

-
+

2 dl  eddik, 7%
4 dl  vann
3,5 dl  sukker

Sursild

6 stk  saltsildfilet
1 stk  løk
1 pakke  sursildkrydder

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Kok opp vann og sukker, og avkjøl.
  • Tilsett eddik.
  • Skjær sildefiletene i biter og løk i tynne skiver.
  • Legg sild og løk lagvis i et glass sammen med sursildkrydderet.
  • Hell over eddiklaken og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskapet før den spises.

Tips: Frisk dill setter ekstra god smak på sursilden.