Skip to main content

Enkel fiskesuppe

Enkel fiskesuppe
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

I en travel hverdag kan det være kjekt med enkle løsningen. Prøv denne oppskriften på fiskesuppe, den tar ca. en halvtime å lage! 

Ingredienser

-
+

400 g  torskefilet, uten skinn og bein
2 stk  potet
0,25 stk  sellerirot
1 stk  løk
2 stk  gulrot
3 ss  olivenolje
1 terning  fiskebuljong
8 dl  vann
1,5 dl  matfløte
0,5 ts  salt
0,25 ts  pepper
2 ss  sitronsaft

Tilbehør

2 ss  gressløk
   brød, grovt

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær torsken i små biter.
  • Skrell potet og sellerirot, og skjær i små terninger.
  • Finhakk løk og skjær gulrot i tynne strimler.
  • Ha olivenolje i en kasserolle og surr potet, sellerirot og løk i 2-3 minutter.
  • Smuldre fiskebuljong over grønnsakene, tilsett vann og la det småkoke i 10-15 minutter.
  • Ha i gulrot, gi det et nytt oppkok og tilsett fisketerningene. La det trekke i 3-4 minutter.
  • Tilsett matfløte, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Spe på med vann dersom du syns suppen er for tykk.

Server suppen med gressløk drysset over og grovt brød ved siden av.