Skip to main content

Enkel ramen med ørret

Enkel ramen med ørret, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Ramen er en tradisjonell japansk nudelsuppe med mye smak i. Spennende, men også rask og enkel hverdagsmat. 

Ingredienser

-
+

400 g  ørretfilet, uten skinn og bein
4 pors  hvetenudler
1 stk  brokkoli
4 stk  vårløk
2 ts  ingefær, frisk

Suppe

1 l  hon dashi
90 g  misopasta

Tilbehør

4 ss  ørretrogn
2 stk  noritang

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær ørret i tynne skiver.
  • Kok nudler etter anvisning på pakken. Ikke bruk krydderposen som følger med noen typer nudler.
  • Del brokkoli i små buketter og kok i 1 minutt.
  • Skjær vårløk og ingefær i tynne skiver.

Suppe

  • Bland ut hon dashi i vann og kok opp.
  • Tilsett miso pasta og pisk det godt sammen.

Ha nudler, ingefær, brokkoli og ørret i suppeskåler og hell kokende suppe over. Topp med vårløk, ørretrogn og noritang. 

Tips: Hon dashi er ferdigbuljong som fås kjøpt på internasjonale og særlig asiatiske matbutikker, her får du også kjøpt misopaste. Hon dashi kan eventuelt erstattes med hønsebuljong.