Skip to main content

Fargerik sei i form

Fargerik sei i form
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Ovnsbakt sei passer utmerket i en travel hverdag. Oppskriften er enkel å tilberede og lager seg selv i stekeovnen. 

Ingredienser

-
+

700 g  seifilet, uten skinn og bein
1 stk  paprika, grønn
1 stk  paprika, gul
1 stk  paprika, rød
2 ts  salt
0,25 ts  pepper
0,25 ts  paprikapulver
2 dl  fiskekraft

Tilbehør

   potet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær sei i skiver.
  • Skrell paprika med en potetskreller, rens ut frø og skillevegger, og skjær i strimler.
  • Legg sei og paprika i en smurt, ildfast form.
  • Dryss salt, pepper og paprikapulver over seien. 
  • Hell på fiskekraft og dekk formen med aluminiumsfolie. 
  • Bak i stekeovnen til seien er ferdig, ca. 20 minutter.

Server seien med kokt potet.

Tips: Fiskekraft kan erstattes med fiskebuljong. 

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.