Skip to main content

Ferske vårruller med pulled salmon

Ferske vårruller med pulled salmon
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Vårruller har sitt opphav fra Vietnam og lages med rispapir og friske grønnsaker. I denne oppskriften fylles vårrullene med laks og serveres med hoisinsaus til. 

Ingredienser

-
+

500 g  laksefilet, uten skinn og bein
0,5 stk  chili, rød
1 stk  lime
4 ss  soyasaus
1 ts  akasiehonning
2 ss  rapsolje
1 dl  koriander, frisk
4 stk  vårløk
1 stk  agurk
0,5 stk  rødløk
2 stk  gulrot
12 stk  rispapir
   hoisinsaus

Tilbehør

   soyasaus

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Legg laksefileten i aluminiumsfolie.
  • Finhakk chili og riv limeskall.
  • Bland chili, limeskall, soyasaus, akasiehonning og rapsolje.
  • Mariner laksen i blandingen og pakk aluminiumsfolien igjen.
  • Stek laksen i stekeovnen i ca. 15 minutter.
  • La laksen hvile litt før du flaker den opp med en gaffel.
  • Grovhakk koriander, og skjær vårløk, agurk, rødløk og gulrot i tynne strimler. Bruk gjerne en mandolin hvis du har.
  • Legg et ark rispapir i lunket vann i ca. 10 sekunder og la det renne litt av seg. 
  • Ha litt laks, grønnsaker, koriander og litt hoisinsaus på rispapiret. Brett inn sidene og rull det stramt sammen.
  • Gjenta til det er tomt for ingredienser.

Server vårrullene med ekstra hoisinsaus.

Tips: Server gjerne med ulike type sauser som sweet chilisaus eller peanøttsaus. 

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.