Skip to main content

Fish tacos med reker

Fish tacos med reker
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Fish tacos med sriracha-marinerte reker er street food du blir hektet på! Prøv Iselin Bogstrans oppskrift på fish tacos med nykål, syltet rødløk og dressing.

Ingredienser

-
+

300 g  reker, uten skall
2 fedd  hvitløk
3 ts  sriracha chilisaus
2 ts  soyasaus, mindre salt
   rapsolje

Kål

0,5 stk  nykål
2 ss  koriander, frisk
1 stk  lime
0,5 ts  sesamolje
0,5 ts  akasiehonning
0,5 ts  salt

Syltet rødløk

1 stk  rødløk
0,75 dl  vann
0,25 dl  eddik
0,5 dl  sukker

Dressing

0,5 stk  lime
4 ss  lettrømme
2 ts  sriracha chilisaus

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Finhakk hvitløk, og bland det sammen med sriracha chilisaus og soyasaus.
  • Vend rekene inn i blandingen, og la dem ligge og marinere litt.
  • Stek rekene i rapsolje i 2 minutter under omrøring rett før servering. Pass på å ikke steke for lenge, da blir rekene tørre.

Kål

  • Skjær nykål i tynne strimler, finhakk koriander og press saften fra lime.
  • Bland sammen sesamolje, akaisehonning, koriander, limesaft og salt, og vend in nykålen.

Syltet rødløk

  • Skjær rødløk i strimler.
  • Ha vann, eddik og sukker i en kasserolle, og kok opp.
  • Ha rødløk og eddiklaken i en krukke med lokk, eventuelt en skål med plastfolie over, og la det stå i minst 1,5 time.

 Dressing

  • Press saften fra lime.
  • Bland sammen limesaft, sriracha chilisaus og lettrømme.

Varm maislefser i en tørr stekepanne. Ha på kål, syltet rødløk, reker og dressing og server.

Tips: Syltet rødløk kan tilberedes kvelden før.