Skip to main content

Fisk og spinat i form med potetlokk

Fisk og spinat i form med potetlokk, Fotograf: Kim Holthe
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Kim Holthe

Lag en smakfull form med sei, spinat, crème fraîche og potet, og server med sitronbåter og grovt brød. Du kan også bruke torsk eller hyse i denne oppskriften. 

Ingredienser

-
+

600 g  seifilet, uten skinn og bein
1 pose  spinat, fryst
0,5 stk  sitron
2 dl  crème fraîche
2 ss  gressløk, frisk
5 stk  potet
1 dl  ost, revet
2 ss  smør
   salt og pepper

Tilbehør

   sitronbåter
   brød, grovt

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær seien i porsjonsstykker.
  • Kok potetene til de er møre. 
  • Tin spinaten og klem ut så mye væske som mulig. Ha litt salt og pepper over spinaten og vend sammen.
  • Legg spinaten i smurt ildfast form med fisken over.
  • Drypp sitronsaft på fisken og dryss over salt og pepper.
  • Hell over crème fraîche og dryss hakket gressløk over.
  • Skrell potet, skjær i tynne skiver og legg dem over fisken.
  • Dryss ost over, legg små smørklatter på toppen og stek midt i stekeovnen til fisken er gjennomkokt og overflaten er gyllen og sprø, ca. 25 minutter.

Server med sitronbåter og grovt brød.

Tips: Du kan også bruke torsk eller hyse i denne oppskriften.