Skip to main content

Fiskegrateng med makaroni

Fiskegrateng med makaroni
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Denne oppskriften på fiskegrateng med makaroni er en rett for hele familien. Server med det tilbehøret dere liker best. Vi foreslår råkost og kokt potet. 

Ingredienser

-
+

500 g  torskefilet, uten skinn og bein
1 dl  makaroni
1 stk  vårløk
3 ss  margarin, flytende
4 ss  hvetemel
4 dl  melk
3 stk  egg
1 ts  salt
0,25 ts  muskat
1 dl  griljermel

Råkost

2 stk  gulrot
0,25 stk  brokkoli
3 ss  sitronsaft
2 ss  vann
1 ss  olivenolje
0,5 ts  sukker

Tilbehør

   potet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 160 °C.
  • Kok makaroni etter anvisning på pakken.
  • Skjær fisken i terninger på ca. 2 cm.
  • Rens vårløk og skjær i tynne strimler.
  • Varm opp flytende margarin i en kasserolle og rør inn hvetemelet.
  • Spe med melk mens du rører hele tiden til sausen tykner og la den småkoke noen minutter.
  • Avkjøl sausen litt.
  • Skill egg og rør eggeplomme inn i sausen.
  • Smak til sausen med salt og muskat.
  • Vend fiskebiter, makaroni og vårløk inn i sausen.
  • Pisk eggehvite til stivt skum og vend forsiktig inn i sausen.
  • Ha blandingen over i en smurt ildfast form.
  • Glatt ut toppen og dryss over griljermel.
  • Stek gratengen midt i stekeovnen i ca. 40 minutter.

Råkost

  • Vask, rens og riv gulrot på et rivjern.
  • Vask og rens brokkoli. Skjær toppene av brokkolibukettene slik at du får mange små buketter. Bland revet gulrot og brokkoli.
  • Bland sitronsaft, vann, olivenolje og sukker, og hell over råkosten.

Server fiskegratengen med råkost og kokte poteter.