Skip to main content

Fiskegryte med høstens grønnsaker

Fiskegryte med høstens grønnsaker, Fotograf: Bent Raanes Sørensen
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Bent Raanes Sørensen

Lag en enkel og smakfull fiskegryte med høstens beste grønnsaker og en god råvare fra havet. Torskefilet og annen hvitfisk passer godt i en slik gryte.

Ingredienser

-
+

400 g  torskefilet, uten skinn og bein
1 stk  vårløk
2 stk  gulrot
2 skiver  kålrot
4 stk  potet
2 dl  vann
1 ss  hvetemel
2 dl  melk
0,5 terning  fiskebuljong
1 ts  salt
0,5 ts  pepper
3 ss  crème fraîche, lett

Tilbehør

   flatbrød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær torskefileten i terninger.
  • Skjær vårløk, gulrot, kålrot og potet i terninger.
  • Ha vann i en kasserolle sammen med grønnsakene og kok i ca. 10 minutter.
  • Lag en jevning av hvetemel og melk, rør det inn i gryten og kok opp.
  • Smak til med salt og pepper og eventuelt litt pulver av fiskebuljong.
  • Ha fisken i gryten og la den trekke til den er kokt.
  • Rør crème fraîche forsiktig inn i gryten.

Server gryten med flatbrød ved siden av.

Tips: Torskefilet kan gjerne byttes med seifilet eller hysefilet.