Skip to main content

Fiskekaker med potetsalat

Fiskekaker med potetsalat, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

I butikken får man kjøpt gode fiskekaker som passer godt til en kjapp middag. Her er en oppskrift der du lager potetsalaten selv, men den kan også kjøpes i butikk.

Ingredienser

-
+

800 g  fiskekake
   smør

Potetsalat

8 stk  potet
1 stk  purre
0,5 stk  paprika, rød
1 dl  persille, frisk
2 dl  lettrømme
1 dl  majones
3 ts  sennep
3 ss  lake fra sylteagurk

Tilbehør

   salat

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Stek fiskekakene i smør i stekepanne til de er gylne og gjennomvarme.

Potetsalat

  • Kok poteter møre i usaltet vann, hell av kokevannet, avkjøl og skrell. 
  • Skjær potet i terninger, purre i tynne ringer, paprika i terninger og finhakk persille.
  • Ha potet, purre, paprika og persille i en bolle.
  • Bland sammen lettrømme, majones, sennep og lake fra sylteagurk til en dressing.
  • Hell dressingen over grønnsakene og bland godt sammen.

Server fiskekakene med potetsalat og en frisk salat ved siden av. Pynt gjerne med litt gressløk hvis du har.