Skip to main content

Fiskekraft

Fiskekraft
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Alf Børjesson

Lag din egen fiskekraft på de restene du har igjen etter at du har filetert fisk. Fiskekraften kan du fryse i porsjonspakninger og ta opp når du skal lage fiskesuppe.

Ingredienser

-
+

2 kg  fiskeavskjær
1 stk  purre
0,5 stk  løk
30 g  sellerirot
1 stk  laurbærblad
1 ts  pepper, hel sort
2 ss  salt
   vann

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Vask fiskeavskjær og fisken godt. Fjern blodrand og gjeller.
  • Vask grønnsaker og del dem i store biter. Bruk kun den grønne delen på purren.
  • Legg fisk, grønnsaker, laurbærblad, salt og pepper i en kasserolle, og fyll på kaldt vann til det så vidt dekker.
  • Kok opp og la det hele stå og trekke i 20-30 minutter.
  • Fjern skum som danner seg på toppen.
  • Ta ut fiskeavskjær og grønnsaker når kraften er ferdig kokt og sil kraften.
  • Ønsker du en kraftigere smak på kraften, eller at den tar mindre plass i fryseboksen, så kan du koke den inn. Det vil si du lar kraften fosskoke til mengden er halvert.

Tips: I denne fiskekraften kan du bruke all type hvitfisk.