Skip to main content

Gratinerte blåskjell med ciabatta og aïoli

Gratinerte blåskjell med ciabatta og aïoli, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Blåskjell er festmat som er utrolig kjapt og enkelt å lage! Gratiner dem i stekeovnen for å få med mange gode smaker, og server med brød og aïoli. 

Ingredienser

-
+

2 kg  blåskjell
1 fedd  hvitløk
1 stk  sjalottløk
2 ss  persille, frisk
150 g  smør
2 dl  griljermel
   salt, grovt

Tilbehør

   ciabatta
   aïoli

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 250 °C.
  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
  • Finhakk hvitløk, sjalottløk og persille, og rør det sammen med temperert smør og griljermel til en smuldredeig.
  • Damp blåskjell i en tørr kasserolle med lokk, på sterk varme til skjellene åpner seg, ca. 4 minutter.
  • Kast skjell som ikke har åpnet seg.
  • Ta ut skjellmaten og legg dem tilbake i halve skall.
  • Ha grovt salt i en ildfast form og legg på de halve blåskjellene med innmaten i.
  • Fordel smuldredeigen over skjellene, og gratiner dem høyt i stekeovnen til smøret smelter og overflaten er gyllen, ca. 2-3 minutter.

Server de gratinerte blåskjellene med ciabatta og aïoli.