Skip to main content

Grillet breiflabb med tandoorismak

Grillet breiflabb med tandoorismak
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Breiflabb er fast i fisken og dermed superenkel å grille! Mariner breiflabben i en tandoorimarinade, og server med tzatziki og grillede grønnsaker.

Ingredienser

-
+

800 g  breiflabbfilet
2 ss  koriander, frisk
2 dl  yoghurt, naturell
3 ts  tandoori masala
1 ts  gurkemeie
0,5 ts  kajennepepper
   grillspyd
   olivenolje

Grønnsaksspyd

12 stk  potet, amandine
1 stk  paprika, rød
1 stk  paprika, gul
1 stk  paprika, grønn
1 stk  rødløk
   olivenolje

Tzatziki

0,5 stk  agurk
1 fedd  hvitløk
2 ss  mynte, frisk
0,5 stk  sitron
2 dl  yoghurt, naturell
   olivenolje
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Varm grillen.
  • Skjær breiflabb i biter på ca. 3*3 cm.
  • Grovhakk koriander og bland det sammen med yoghurt.
  • Rør inn tandoori masala, gurkemeie og kajennepepper.
  • Vend inn breiflabb i marinaden og la den marinere i minst 15 minutter.
  • Tre breiflabbitene på grillspyd og pensle lett med olivenolje. 
  • Grill breiflabbspydene på direkte varme og snu spydene når du kjenner at de løsner. La det grille i ca. 10-15 minutter til sammen.

Grønnsaksspyd

  • Kok potet i 10-15 minutter.
  • Skjær paprika og rødløk i store biter.
  • Tre potet og grønnsaker på grillspyd, og pensle med olivenolje.
  • Grill først på direkte varme i fem minutter og legg dem så over på indirekte varme i 10 minutter.

Tzatziki

  • Riv agurk, finhakk hvitløk og mynte, og press saften fra sitron.
  • Ha agurken i et kaffefilter og press forsiktig ut agurkvannet ved å trykke lett rundt filteret.
  • Bland sammen agurk, hvitløk, mynte og yoghurt, og smak til med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.

Server breiflabb med grønnsaksspyd og tzatziki.

Tips: Bruker du trespyd må disse ligge i vann i 30 minutter før du bruker dem. 

Bra mat for kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Dette er mat full av næring, som er lett og frisk. Oppskriften inneholder masse sjømat, grønnsaker, og grove karbohydrater, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.