Skip to main content

Grillet klippfisk med brokkolisalat

Grillet klippfisk med brokkolisalat, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Grillmat kan varieres i det uendelige når det kommer til fisk, marinader, dressinger og salater. Prøv denne oppskriften med marinert klippfisk og brokkolisalat.

Ingredienser

-
+

800 g  klippfisk med skinn, utvannet og renset

Marinade

0,5 skive  chili, rød
0,5 stk  sitron
4 ss  olivenolje
0,5 ss  sesamolje

Salat

1 stk  brokkoli
1 stk  rødløk
2 dl  rosiner
0,5 dl  majones
1 ss  honning
2 ss  hvitvinseddik
   salt og pepper

Tilbehør

   nypotet
   grillspyd
   olivenolje

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Varm grillen.
  • Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.
  • Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.

Marinade

  • Finhakk chili, og riv skallet og press saften av sitron.
  • Bland chili, sitronskall- og saft, olivenolje og sesamolje godt sammen.

Salat

  • Del brokkoli i små buketter og finhakk rødløk.
  • Bland brokkoli, rødløk og rosiner sammen i en stor skål.
  • Lag en dressing av å blande sammen majones, honning og hvitvinseddik.
  • Vend dressingen i salaten, og smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Kok potet møre med skallet på i lettsaltet vann, 15-20 minutter.
  • Tre dem på et grillspyd og pensle med litt olivenolje.
  • Grill potetspydene raskt på grillen slik at dem får en liten grillsmak.

Tips: Start med marinaden, slik at den er klar til pensling når fisken skal grilles.