Skip to main content

Grillet klippfisk med erterpuré

Grillet klippfisk med erterpuré, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Klippfisk er nydelig på grillen! Start med marinaden og tilbehøret, for klippfisken grilles ferdig på 1-2-3.

Ingredienser

-
+

800 g  klippfisk med skinn, utvannet og renset

Marinade

2 ss  gressløk, frisk
1 ss  estragon, frisk
0,5 ts  salt
1 ts  pepper
0,5 dl  olivenolje
0,5 dl  hvitvin, tørr

Ertepuré

200 g  erter, fryst
0,75 dl  matfløte
2 dl  mynte, frisk
   salt og pepper
   sitronsaft

Tilbehør

   cherrytomat
   olivenolje
   nypotet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Varm grillen.
  • Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.
  • Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.

Marinade

  • Finhakk urtene og bland alle ingrediensene til marinaden sammen.

Erterpure

  • Kok erter møre i lettsaltet vann, ca. 4 minutter.
  • Hell av kokevannet og la ertene avkjøle litt.
  • Varm matfløte til kokepunktet.
  • Ha erter og mynte i en kjøkkenmaskin og kjør til en puré, og spe på med fløte mens maskinen går.
  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Tilbehør

  • Pensle cherrytomater med olivenolje, og legg dem på grillen til de blir lune og søte.

Server grillet klippfisk med ertepuré, cherrytomater og kokt potet.