Skip to main content

Grillet klippfisk med olivensalsa

Grillet klippfisk med olivensalsa, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Marinert klippfisk med en olivensalsa er grillmat som både er enkelt og smakfullt. Lag marinaden først så smakene får blandet seg godt før bruk. 

Ingredienser

-
+

800 g  klippfisk med skinn, utvannet og renset

Marinade

2 fedd  hvitløk
2 ss  salvie
1 dl  sitronsaft
1,5 dl  olivenolje

Salsa

3 dl  oliven, grønn
2 dl  tomat
3 ss  olivenolje
2 ss  timian, frisk
1 ts  pepper
   salt

Tilbehør

4 pors  tagliatelle

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Varm grillen.
  • Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.
  • Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.

Marinade

  • Finhakk hvitløk og salvie, og bland det sammen med sitronsaft og olivenolje.

Salsa

  • Grovhakk oliven og tomat. 
  • Bland alle ingrediensene til olivensalsaen sammen, og smak til med salt.
  • La den stå litt før servering.

Server grillet klippfisk med olivensalsa og kokt tagliatelle. 

Tips: Bytt gjerne ut halvparten av grønne oliven med kalamataoliven.