Skip to main content

Grillet laks med mangosalat

Grillet laks med mangosalat
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Esten Borgos

Laks er noe av det enkleste du kan legge på grillen. En salat med frisk mango og spenstig chili passer svært godt til smaken av laks, og tar ikke mange minutter å lage. 

Ingredienser

-
+

700 g  laksefilet, uten skinn og bein
2 ss  olivenolje
   salt og pepper

Mangosalat

1 stk  mango
1 potte  koriander, frisk
1 stk  chili, rød
4 ss  olivenolje, kaldpresset
0,5 stk  lime
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær laks i serveringsstykker og pensle med olivenolje.
  • Grill laksestykkene i ca. 2 minutter på hver side og krydre med salt og pepper.

Mangosalat

  • Skjær mango i biter.
  • Plukk bladene av korianderplanten, og skjær chili i små biter.
  • Bland mango, koriander og chili med olivenolje og limesaft.
  • Smak til med salt og pepper.

Server grillet laks med mangosalat ved siden av.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.