Skip to main content

Grillet makrell med sommersalat

Grillet makrell med sommersalat
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Astrid Hals

Ønsker du deg en smak av sommer? Prøv makrellfilet på grillen med en frisk og smakfull sommersalat med tomater, reddik, og gressløk. 

Ingredienser

-
+

750 g  makrellfilet
   salt og pepper
   olje

Salat

1 stk  tomat
12 stk  reddik
0,5 stk  agurk
1 ss  gressløk, frisk
1 dl  baconost
1 dl  lettrømme
   melk
   salt og pepper

Tilbehør

   brød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær makrell i serveringsstykker og dryss på salt og pepper. 
  • Pensle stykkene med olje og grill dem ca. 2 minutter på hver side. 

Salat

  • Skjær tomat i tynne båter, reddik og agurk i tynne skiver. Bland sammen grønnsakene og finhakket gressløk.
  • Pisk sammen baconost og lettrømme, og spe med litt melk til det blir en fyldig dressing. 
  • Smak til med salt og pepper, og hell dressingen over salaten.  

Server nystekt makrell med sommersalat og brød ved siden av.