Skip to main content

Grillet sjøkreps

Grillet sjøkreps
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Det er raskt og enkelt å legge sjøkreps på grillen. I denne oppskriften er grillet løk, eple og lime med på å la deg og gjestene få smaken på sommeren.

Ingredienser

-
+

12 stk  sjøkreps
1 ts  salt
1 ts  pepper
2 stk  løk
2 ss  smør
2 stilker  rosmarin, frisk
2 stk  eple
2 stk  lime
   olivenolje
   grillfolie

Tilbehør

   salat
   brød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Del sjøkrepsene i to på langs og fjern tarmstrengen.
  • Dryss med salt og pepper, og vend sjøkrepsene i litt olivenolje.
  • Skrell løk og legg på et ark grillfolie sammen med smør og rosmarin. Brett opp kantene til en skål.
  • Legg folien på varm grill og la ligge i ca. 30 minutter. Del løk i to ved servering.
  • Skjær eple i to og ta ut kjernene. Skjær lime i tykke skiver.
  • Legg sjøkreps på grillen med skallet ned og grill i 2-3 minutter.
  • Grill eple og lime i 1 minutt på hver side.

Server sjøkreps med løk, eple, lime, salat og brød ved siden av.