Skip to main content

Grove seiburgere

Grove seiburgere, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

En fiskeburger kan serves som både middag og lunsj, og tas med på tur. I denne oppskriften lager du selv dressingen, men du kan også kjøpe den ferdig i butikken.

Ingredienser

-
+

500 g  seifilet, uten skinn og bein
1 ts  salt
1 dl  melk
2 ts  potetmel
0,25 ts  pepper
1 ss  gressløk, frisk
   smør

Dressing

1 dl  lettrømme
1 dl  majones
1 ss  sweet chilisaus
1 ss  agurkmix

Tilbehør

1 stk  hjertesalat
0,5 stk  agurk
1 stk  rødløk
1 stk  tomat
8 stk  cherrytomat
4 stk  burgerbrød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Del fiskefileten i biter og ha bitene i en foodprosessor.
  • Tilsett salt og kjør maskinen til deigen er jevn og seig – det tar bare noen sekunder.
  • Hell i melken i ca. 3 porsjoner, la maskinen gå mellom hver gang slik at melken blandes godt inn og farsen blir glatt.
  • Ha i potetmel, pepper og gressløk.
  • Stek en liten prøvekake og smak om den er passe krydret.
  • Form flate kaker og stek dem i smør, ca. 3 minutter på hver side.

Dressing

  • Rør sammen ingrediensene til dressingen.

Tilbehør

  • Vask salaten.
  • Skjær agurk, rødløk og tomat i skiver, og vask cherrytomatene.
  • Varm burgerbrødene etter anvisning på pakken.

Server seiburgerne i burgerbrød med dressing, salat og grønnsaker, og med cherrytomater ved siden av.