Skip to main content

Gryte med torsk og grønnsaker

Gryte med torsk og grønnsaker
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Denne torskegryten kan du like godt lage litt ekstra av, for appetitten vil garantert stige etter hvert som duftene fra torsken og grønnsakene sprer seg i huset.

Ingredienser

-
+

800 g  torskefilet, uten skinn og bein
1 stk  paprika
2 stk  gulrot
1 skive  sellerirot
0,5 stk  brokkoli
1 ss  olje
4 dl  vann
1 terning  fiskebuljong
1 ss  maisennajevner, lys
1 ss  sitronsaft
1 kvist  timian, frisk
0,25 ts  kajennepepper
1 stk  laurbærblad

Tilbehør

   byggris

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær fisken i porsjonsstykker.
  • Rens og skjær paprika i strimler, gulrot i skiver, selleri i staver og brokkoli i buketter.
  • Surr alle grønnsakene i olje i 1-2 minutter.
  • Tilsett vann og fiskebuljong, og kok opp.
  • Rør inn maisennajevner, sitronsaft, timian og kajennepepper, og kok opp.
  • Legg i fisk og laurbærblad, legg på lokk og la retten trekke på svak varme til fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter.

Server torskegryten med byggris ved siden av.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.