Skip to main content

Gunkan sushi med reker

Gunkan sushi med reker, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Sushi kommer i mange varianter, og gunkan er en av dem. Den består av en risball med noritang rundt, med valgfritt fyll på toppen. Her er en oppskrift med reker.

Ingredienser

-
+

100 g  reker, uten skall
2 ss  sukker
1 ts  salt
6 ss  riseddik
8 dl  sushiris
1 ts  chili, rød
3 ts  ingefær, syltet
1 ss  sjalottløk
1 ss  estragon, frisk
4 ark  noritang
   limesaft
   salt

Tilbehør

   soyasaus, lys
   wasabi
   ingefær, syltet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
  • Avkjøl marinaden før bruk.
  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
  • Avkjøl risen i romtemperatur. 
  • Skjær rekene i mindre biter.
  • Finhakk chili, syltet ingefær, sjalottløk og estragon, og bland med rekene.
  • Smak til blandingen med limesaft og salt.
  • Klipp noritang i strimler som er ca. 3 cm bred.
  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
  • Ta ca. 1 ss sushiris, og form forsiktig med en hånd til en avlang bit. Den skal være ca. 2 cm høy.
  • Fold så en stimle noriark rundt en risball slik at arket står ca. 1 cm over risen, og lim endene sammen med et par dråper vann.
  • Legg litt rekeblanding på hver bit.

Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.