Skip to main content

Havets skattkiste med steinbit

Havets skattkiste med steinbit
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Havets skattkiste er en favoritt på grillen, og dette er oppskriften på en spennende variant med steinbit, eple og gresskar. Du topper herligheten med hjemmelaget urtesmør.

Ingredienser

-
+

600 g  steinbitfilet, uten skinn og bein
2 stk  eple
200 g  gresskar
1 stk  gulrot
4 stk  potet, liten type
8 stk  cherrytomat
20 stk  sukkererter
1 ts  salt
0,5 ts  pepper
4 ark  grillfolie
   solsikkeolje

Urtesmør

1 ss  persille, frisk
1 ts  kjørvel, frisk
1 ss  basilikum, frisk
1 ss  gressløk, frisk
1 stk  lime
100 g  smør
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær steinbit i terninger, og skjær eple, gresskar, gulrot og potet i biter. 
  • Cherrytomater og sukkererter kan du beholde hele.
  • Smør olje på grillfolie og legg på steinbit, eple og grønnsaker.
  • Dryss salt og pepper på hver pakke.

Urtesmør

  • Finhakk persille, kjørvel, basilikum og gressløk.
  • Press saften av lime.
  • Pisk sammen urter, saften av lime og smør til det blir luftig.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Legg en spiseskje urtesmør på toppen av hver pakke.
  • Pakk foliene sammen som en pose med åpningen opp, og legg pakkene på grillen ca. 15 minutter.

Server skattkistene med det tilbehøret du ønsker.