Skip to main content

Havets skattkiste på grill

Havets skattkiste på grill
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Denne oppskriften passer perfekt for både store og små. Her kan man selv velge fisk, grønnsaker og saus til sin skattkiste. Det er bare fantasien som setter grensene.

Ingredienser

-
+

300 g  laksefilet, uten skinn og bein
300 g  seifilet, uten skinn og bein
50 g  reker, uten skall
1 stk  løk
2 stk  gulrot
0,5 stk  brokkoli
2 ss  olje
4 ss  soyasaus, mindre salt
1 ss  smør
4 ark  grillfolie
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær laks og sei i 2 cm store terninger.
  • Skjær løk og gulrot i tynne skiver og del brokkoli i små buketter.
  • Smør olje på grillfolie og brett opp kantene til en skål.
  • Legg fisketerningene og grønnsakene på folien, og ha smør og soyasaus over.
  • Dryss over salt og pepper, brett sammen folien og legg pakken på varm grill. 
  • La skattkisten ligge på varm grill i ca. 10 minutter.
  • Ha i rekene de siste 2 minuttene av steketiden.

Server med det tilbehøret du ønsker.

Tips: For at det skal gå fort å varme maten er det bedre med to mindre skattkister per person enn en stor.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.