Skip to main content

Hysepinner med syrlig kinakål

Hysepinner med syrlig kinakål
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Middag som er enkelt, smakfullt og sunt er enklere enn du tror. Oppskriften inneholder ingredienser fulle av viktige næringsstoffer som jod, folat og vegetabilsk jern. 

Ingredienser

-
+

700 g  hysefilet, uten skinn og bein
2 stk  egg
2 dl  mandler, malt
0,5 ts  salt
   pepper

Kålsalat

2 stk  kinakål
3 ss  ingefær, frisk
2 ss  persille, frisk
3 dl  appelsinjuice
0,5 ss  sukker
2 ss  smør
   salt og pepper

Tilbehør

   byggris

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 175 °C.
  • Skjær hysen i strimler.
  • Pisk egg og ha det i en dyp tallerken.
  • Bland sammen malte mandler, salt og pepper, og ha det i en dyp tallerken.
  • Vend hysestrimlene i egg og deretter i mandelblandingen. Legg dem på en stekebrett dekket med bakepapir.
  • Bak fiskepinnene i stekeovnen i ca. 25 minutter. Vend dem gjerne over på andre siden etter halve steketiden er gått.

Kålsalat

  • Skjær kinakål i små biter, riv ingefær og finhakk persille.
  • Ha kinakål i en kasserolle, hell på appelsinjuice og bland inn ingefær og sukker.
  • Kok opp og la det småkoke til kinakålen er mør, ca. 10 minutter.
  • Rør inn smør og smak til med salt, pepper og persille.

Server hysepinner med kål og byggris, og topp gjerne med persille.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.